Premium
kwaliteit

De Urker vishandel J. Koffeman BV komt voort uit een aloud vissersgeslacht van het voormalige eiland Urk. Na een lange periode als visserman is Jan Koffeman inmiddels al tientallen jaren actief in de visverwerking en -handel. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste viskoper op de Urker visafslag, de grootste veiling van Noordzeevis in Europa. Jaarlijks wordt rond de 16 miljoen euro aan vis verwerkt die hoofdzakelijk wordt geleverd aan groothandelaren in Noord- en Midden-Europa.

Premium kwaliteit is het label dat standaard aan onze vis is verbonden.

Specialist in tong

Tong is de specialiteit van van de Urker vishandel J. Koffeman. En dan gaat het alleen om tong van premium kwaliteit. Visgronden zijn heel bepalend voor smaak en kwaliteit van tong en daarom wordt alle tong ingekocht op de Nederlandse afslagen. Als oud-visser weet Koffeman waar de schepen vissen. Op die wijze weet men de beste kwaliteit tong in te kopen die voldoet aan de specifieke wensen van de klant. In het bedrijf wordt de tong zorgvuldig gesorteerd op gewicht. De tong kan ook huidloos of als filet geleverd worden.

Compleet assortiment

Vrijwel alle vis van de Urker vishandel J. Koffeman BV wordt gevangen in de Noordzee, en de kenner weet dat het dan gaat om de meest smaakvolle vis. Gevangen door een moderne vloot waar de vis met zorg wordt behandeld en op de juiste temperatuur wordt bewaard. De verse vis kent een korte bewaarperiode, waardoor een vers product wordt geleverd. De meeste vissoorten zijn het hele jaar door leverbaar, maar sommige vissoorten zijn seizoensgebonden. Neem vrijblijvend contact met ons op over het leverbare assortiment.

Naast de verse vis bieden we ook een groot assortiment diepvriesvis, wild- en zoetwatervis, kweekvis en schaal- en schelpdieren. Zo wordt een compleet pakket geboden.

Verwerking

De verwerkingsruimten van de Urker vishandel J. Koffeman BV zijn hypermodern en de voorschriften van de HACCP en IFC zijn hierbij de standaard. De vis wordt hier gesorteerd, verwerkt en verpakt. De meeste vis gaat direct vers in tempexdozen naar de klanten. Verpakt in dozen van 5 tot 25 kilogram en voorzien van ijs. Ook kleinverpakkingen zijn mogelijk. De vis wordt met eigen koelvrachtwagens bij de klanten afgeleverd. Op die manier worden levertijd en zorgvuldige behandeling gegarandeerd.

Duurzaamheid & MSC 

Als familiebedrijf en onderdeel van een visserijgemeenschap weet men bij de Urker vishandel J. Koffeman BV hoe belangrijk het is om zorgvuldig met de visbestanden en de natuur om te gaan. Vis wordt daarom ook zoveel mogelijk ingekocht van schepen die een duurzame visserijtechniek beoefenen. Vaak ook voorzien van het Marine Stewardship Council-certificaat (MSC). Hierdoor is het bedrijf zelf ook MSC-gecertificeerd en het certificaat daarvan is hier te vinden. Op de etikettering worden bovendien herkomst en andere relevante gegevens zorgvuldig vermeld.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over ons bedrijf en ons assortiment.
Wij zijn u graag van dienst.

Jan Koffeman

Directeur
Albert Hakvoort

  +31 (0)6 51335465
  albert@koffeman.nl

Jan Koffeman

Directeur
Freek Koffeman

  +31 (0)6 51692200
  freek@koffeman.nl

2024  •  Website door GBU media.